BloggProffs

Daniels 5

Liksom Linda kände att det var hennes ansvar att välja aktiviteter kände jag att det var på min lott att tillföra en eller annan, ja låt oss kalla det upplevelser. Exempelvis föreslogs det i diskussionerna om våra 5 hemliga alternativ att jag skulle ha 5 olika Hooters restauranger längs med vår resrutt. Med det i åtanke blev nedan mina 5 måsten under resan, uppradade från norr till söder….
Yosemite National Park
Kaliforniens mest kända nationalpark med Nordamerikas högsta vattenfall, fantastiska panoramavyer och häftiga vandringsleder lockar för mitt första stopp. Yosemite ligger förvisso en bit från vår logiska resväg men är ändå värt en avstickare för att uppleva Kaliforniens storslagna natur.

yose21319small.jpeg

Hearst Castle

Mediamagnaten William Randolph Hearst semesterpalats ligger ut med kusten mellan San Francisco och Los Angeles. Så nära ett sagoslott man kan komma i USA. De bilder jag sett och det jag hört om det gör det till ett givet alternativ till en av mina 5.

tour_one_neptune.jpg

Six Flags Magic Mountain

Man kan inte åka på en roadtrip i USA utan att besöka ett amerikanskt nöjesfält. Och skall man väl göra det måste man givetvis välja det största, värsta, grymmaste man kan hitta. Six Flags Magic Mountain i Valencia norr om LA har de sjukaste berg och dalbanor jag nånsin skådat, inte en, inte två utan en hel park full av dem. Bara genom åka med i en videosnutt på nätet fick mig att skrika högt och få pirr i magen. Detta måste bara få upplevas.

goliath_thumb.jpg

Hard Rock Café and Casinos Rehab Sunday Pool Party
Upplägget låter fantastiskt, bara namnet lockar mig dit, hemsida lockar mig ännu mer – helt enkelt ett sanslöst party på en söndag eftermiddag! Vackra damer, kända DJ:s, grym musik och lättdrucken öl i över 40 graders värme – med det upplägget går det inte att misslyckas!

060108_008.jpg
Tijuana, Mexico
Endast ett stenkast från San Diego på andra sidan gränsen ligger Tijuana. På vägen dit passerar man världens mest trafikerade gränsstation och kommer därmed in i Baja California, Mexico. Möjligheten till mexmat, Corona, ökänt nattliv, tequila, sombreros och chansen till att bocka av ett land till lockar.

tijuana-picture-of-mexico-138-catedral.jpg

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu