BloggProffs

”Världens största akvarium” – dag 12

Vi lämnade Santa Cruz och tog sikte på Gilroy, där det skulle finnas en större outletshopping. Efter blivit hänvisade på lite småvägar och över oändligt stora fruktodlingar hittade vi dit. Väl framme klagade Linda på att hon inte var på shoppinghumör, det tog knappt fem minuter så hade hon hittat ett par boots på rea och vips så var humöret tillbaka. Utan att räknat efter tror vi nog att hon vann även denna rundan av shopping ganska överlägset.

Därefter tog vi sikte på Monterey och dess kända akvarium. Vi hittade ett parkeringsgarage i närheten av akvariumet och ställde bilen där. Det kändes verkligen lite olustigt att lämna allt vi äger i bilen medans vi skulle besöka akvariumet men det fanns inte så mycket till alternativ. Vi hade höga förhoppningar på detta akvarium som skulle vara om inte världens största så åtminstone USAs största akvarium. Även om vissa delar var coola så blev vi lite besvikna för det visade sig att det allt var så stort och vi var snabbt klara med det. Var uttalandet om detta var USAs största akvarium kom från låter vi var osagt för i efterhand gick inte denna information att hitta någonstans i någon av våra medhavna guideböcker. Vi vill inte skapa osämja i gruppen genom att avslöja källan till denna felaktiga information, det vore helt enkelt för elakt att tala om vad hon heter…

Och hur gick det då att lämna allt i bilen i ett obevakat garage – uppenbarligen tok-lugnt med tanke på att vår chaufför Markus, för mixtra till oddsen lite till, hade lämnat sin fönsterruta helt öppen under hela vårt besök på akavariumet. :o )

Efter Monterey åkte vi förbi Peabble Beach och Carmel innan vi tog sikte på vårt nästa nattstopp San Simeon, världens minsta håla.

sonoma-till-herst-188-medium.jpg    sonoma-till-herst-281-medium.jpg

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu