BloggProffs

En ruskigt bra middag – dag 9

In Lonely Planet we trust, och det gjorde vi väldigt rätt i denna kväll. Vi promenerade in i San Franciscos Chinatown (den andra största Chinatown utanför Kina – den i NY är större) och hittade House of Nanking… och det var en låååång kö utanför. Vi var i valet och kvalet att ge upp men vi ställde oss i kön medan vi funderade och upptäckte att det gick snabbt framåt och fyllde på snabbt bakom oss så vi stod kvar. Helt bestämde vi oss för att stanna när två fisförnäma damer försökte gå in före kön och bryskt blev utkörda på gaten igen.

Inom tio minuter satt vi vid vårt bord, som vi fick dela med två lokala strangers. Det var trångt, det var massor kineser och nästan alla drack ett te som såg giftigt ut. Vi valde alla varsin förrätt och varsin huvudrätt och bestämde att Tsingtao var kvällens dryck. När vi beställde maten stoppade servitrisen oss efter tredje förrätten med orden ”Lyou nlever bleen hele befole? Big dishes. Lyou shlare”. Och så tog hon helt sonika bort en av de tre soppor som vi beställt till förrätt, och eftersom Daniel försökt beställa samma huvudrätt som Markus tog hon även bort den och ersatte den med en annan rätt.

Maten kom in lite hipp som happ, och favoritförrätten var shrimpcakes with home made peanut sause (de vi delade bord med tipsade oss om att man inte fick missa den). Sen åt vi, och åt, och åt och åt. Och när vi var mätta konstaterade vi att vi nog fått allt vi beställde förutom Markus nudlar, men att det inte gjorde något för vi var för mätta för att äta något mer. Och då, tata, kom hon in med nudelrätten (som även den blev en favorit) samt en jätteskål med ris. Vad säger man? Det var fantastisk god kinamat, en galet effektiv men samtidigt charmig restaurang och en pinsamt billig nota. We like.

Nanking House, San Francisco  Micke och Markus står i kön  Shrimpcake med jordnötssås    Markus och soppan

Linda

Taggar: , ,

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu