BloggProffs

En ruskigt läskig kväll i San Francisco – dag 10

Daniel hade kollat upp en indisk och en italiensk restaurang som båda skulle vara super, och bara låg några kvarter bort. Därefter skulle vi dricka drinkar på ett ställe som låg precis bredvid den indiska restaurangen. Vi valde indiskt, på väg dit noterade vi att i samma hus som hotellet låg en italiensk restaurang med exakt samma namn som den Daniel hade hittat – vi drog slutsatsen att det var en kedja med flera restauranger.

Nöjda med vårt val att äta indiskt traskade vi på och helt plötsligt upptäckte vi att vi lämnat de trevliga gatorna bakom oss för ett bra tag sedan, och att vägarna nu kantades av trasiga gatlampor, tjejer i väldigt tvivelaktiga kläder och lösa hundar. Men vad gör man inte för bra indisk mat? Tyvärr visade det sig att restaurangen var väldigt sunkig, och helt utan gäster. Vi tog ett snabbt beslut att gå till den italienska restaurangen istället, och att gå ner två gator för att slippa de mest shady kvarteren. Big misstake. Vi gick nu i kvarter där man inte borde vistas som turist i staden, som de enda icke locals sicksackade vi oss fram mellan klungor av människor som var höga som husen längs med gatan. Jag tror aldrig att killarna har gått så snabbt och att Micke har hållit mig så hårt i handen. Det var skönt när vi kom bort från den gatan och Hilton med sin beväpnade polisvakt uppenbarade sig.

När vi äntligen kom till den italienska restaurangen (japp, det visade sig vara den som låg i samma hus som Daniel och Markus hotell) så hade köket stängt. Middagen blev istället ett flottigt meal på Burger King, som att vi inte redan moffat i oss tillräckligt många burgare på den här resan.

Linda

Note: av naturliga skäl tog vi inga bilder….

Taggar: , , ,

En kommentar till “En ruskigt läskig kväll i San Francisco – dag 10”

  1. Jörgen Säger:

    Tja Micke, får man välja en sak att äta resten av livet så är det väl Whopper?

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu