BloggProffs

Six Flags Magic Mountains – dag 16

Idag var det lekstuga hela dan – vi var på det stoooora nöjesfältet Six Flags Magic Mountains som ligger i utkanten av LA. Shit, vi höll på att kissa i byxan när vi närmade oss och såg hur höga de var, och vilka sjuka lutningar det var på backarna och looperna. Alla började skratta lite nervöst, lovade att åka minst en läskig men sen kanske skulle vi hålla oss till de mindre galna varianterna. Så blev det inte!!!! Det var sjukt roligt, och vi hade bara dödsångest en liten del av dagen =).

Det var såklart ganska mycket köer så det var lika bra att ge sig på de värst varianterna direkt – de som lovede ”thrill to the max”.

Då vi skulle hänga upp och ner mest hela dagen hade vi inte med oss någon kamera, tyvärr. Men några bilder, som ni ser längst ner, tog vi med telefonkameran.

Dessa hann vi med:

-  Viper (alla) – get turned completely upside down seven times! Som en ”vanlig” berg-och-dalbana fast helt galet hög och med sjuka looper. Alla var nervösa på vägen upp (varför går det alltid så sakta) men skrattade mest hela åkturen.

Viper

- Tatsu – fly at the speed of fear! (alla) – nu händer det grejer. The world´s tallets, fastest and longest flying coaster sends riders trough the park´s distincts mountain terraine. Här var det inte snack om att sitta i en liten vagn, här satte man sig, spände fast sig på alla håll och kanter och sen flippades man framåt så att man åkte tittandes nedåt, eller ja uppåt ibland. Helt galet. Och snabbt gick det.

Tatsu

- Déjà Vu (Linda och Daniel) – tänk dig en läskig åktur, och när den är klar får du åka allt igen fast baklänges. Av Six Flags beskrivs den som ”the next generation super boomerang roller coaster with a brand new twist – riders fly first forwards and then backwards over twisting loopes. Det läskigaste var dock i början, då åkte man rakt upp sakta sakta för att liksom ta fart, samma sak var det i och för sig när den vände och åkte tillbaks, och när den avslutades. Känslan av att hänga ”stilla” i luften och titta ner, det enda som hindrar en från att ramla rakt ner i marken och smashas sönder är ett litet bälte, ett töntigt litet bälte. Mycket stressande.

Déjà Vu

The Riddler´s Revenge (Daniel, Markus, Linda) – vem har någonsin stått upp och åkt en berg-och-dalbana? Tydligen många, och nu har vi också det. Enligt Six Flags är The Riddler ”the world´s tallest and fastest stand-up roller coaster”. Denna må vara den högst och snabbaste man står i, men jämfört med de andra vi åkte var detta en walk in the park och vi kunde njuta mest hela tiden. Att stå gav en cool extra twist, och allas balanssinne var helt satt ur spel efteråt.

The Riddler´s Revenge

Goliath (Daniel, Markus, Linda) – Monster coaster with 255-foot first drop inte a 120-foot underground tunnel at 85 MPH. Okej, på ren svenska så är det här en ”vanlig” berg-och-dalbana fast såklart extrem. Den första nedfarten är typ 76 meter rakt ner, till en hastighet om 136 km i timmen – ja ni ser ju själva på bilden. På toppen, när Markus var som mest nervös, passade jag på att kittla honom lite (jag satt i sätet bakom….). ha ha ha.

Goliath

- X2 (Daniel och Linda) – åken av ALLA åk! Shit, helt sjukt. A whole new Xtreme Xperience – The world´s first and anly 5th dimensional thrill! Tänk dig att du sitter i ett säte, som snurrar 360 grader, så samtidigt som du är i en loop snurrar även sätet runt. Helt omöjligt att veta vad som är upp och ner och förbereda sig för vad som komma skall. I i djupa dropp så åkte man först med ryggen nedåt och trodde man skulle dö, och sen mitt i droppen så ändrade de så att man helt plötsligt åkte med ansiktet nedåt och man trodde att man skulle dö. För att stärka effekterna så hade man musik som pumpade ut i öronen (från sätet) och man åkte igenom eldflames (Daniels lugg behöver inte längre klippas). På kvällarna när det är mörkt kör de även med blixtar. Sjukt hälftigt! Om det inte vore för 1.5 timmes kö skulle vi åkt den igen, och igen, och igen, och igen. Tyvärr finns inga bilder, men jag hitta en film på YouTub som visar exakt hur man ser det.. check it out.

Här kommer bilder från Daniel och Markus mobiler inom kort.

dsc00305.JPG    dsc00307.JPG  dsc00164.jpg

Linda

Taggar: , , , , , , ,

3 Kommentarer till “Six Flags Magic Mountains – dag 16”

  1. Syster Yster Säger:

    Om jag inte var avundsjuk på er resa innan så blev jag definitivt det nu!! Alla åkturerna låter helt underbara!!!

  2. Bobbo Säger:

    Lite småavunsjuk på en del grejer ni har gjort hittills har man nog allt varit. Främst på Napa Valley tror jag.
    Men, detta, DETTA skulle jag kunna kapa av en valfri kroppsdel för att få testa!
    Har åkt en del i Sverige och utomlands och fortfarande inte stött på något som har varit för avskräckande…
    Något som det här verkar varit för en del….
    FEGIS-KRYLLO!

    :-)

  3. Cissi Säger:

    Wow, vad grymma ni är! Jag skulle nog inte ha vågat åka någon av dem ni provat på. Tur att jag har två whiplash att skylla på:) Men Micke, vad är din ursäkt???:) Verkar inte som att du åkte så många, eller? Och inte kan du skylla på att du var fotograf heller…:)
    Ha en underbar fortsatt resa,själv ska jag på min systers bräöllop ikväll, ska bli så nice!
    Kram på er, Cissi
    Ps. Längtar efter en pokerkväll…Ds.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu